Jolie Fashion

Salon de infrumusetare si relaxare

Get Adobe Flash player

Cine suntem?

salon cosmetica

Salonul Jolie Fashion ofera solutii complete de relaxare si infrumusetare
prin servicii profesionale

Citeste despre noi...

Urmeaza-ma

   

Contact

Calea Buziasului, nr. 46

Timisoara, Timis
Romania


Telefon programari:

  0742134683

Parteneri


Cosmetica

Cosmetica (greacă κοσμετικός kosmetikós - aranja, împodobi) este arta și practica îngrijirii, păstrării și înfrumusețării corpului uman, în special a feței și a părului.

Cosmetica apare și se răspândește în secolul XVIII, ea este numită „cosmétique“ în Franța, termenul ajunge să fie folosit în Germania abia din anul 1850, până în secolul XVIII se foloseau termenii pentru înfrumusețare, „cosmetica medicamenta” și „ ars cosmetica”.

Cu aproape două milenii în urmă, împăratul și filozoful român Marc Aureliu spunea că aspectul exterior al omului este “cea mai bună scrisoare de recomandare a lui“. Or, în compunerea acestui aspect exterior cosmetica ocupă un loc cât se poate de important.

Egiptul antic

Aici au fost descoperite numeroase rețete de preparate cosmetice, ale căror texte sunt adesea sculptate în pereții templelor. Aromatele, creme și vopsele pentru față erau destinate în primul rând preoților. Operele de artă ale vechilor egipteni și în primul rând desenele, dar și unele obiecte de ritual funerar, creează o idee mai exactă cu privire la cosmetica din țara faraonilor în comparație cu același fenomen din alte civilizații antice. Mormintele antice conțineau vase cu produse cosmetice (vase kohl) și aplicatoare (linguri cosmetice). Egiptenii foloseau kohlul pentru înnegrirea ochilor; pe față își dădeau cu vopsea de plante, iar unghiile erau vopsite cu henna.

4000 î.e.n.: prima mențiune referitoare la produsele cosmetice. Femeile cu o anumită poziție socială aplicau pe față o cremă verde, din minereu de cupru, pentru a-și defini trăsăturile. Foloseau produse cosmetice pe bază de mercur și uleiuri parfumate și își pictau sprîncenele cu o cremă obținută din seu de oaie și plumb. Se pare că foloseau parfumul pentru a acoperi mirosul machiajului facial.

În cadrul cosmeticii se folosesc în prezent diferite substanțe pentru curățarea, stabilizarea, revitalizarea, deodorarea ca și parfumarea pielii, unghiilor și a părului. Se folosesc frecvent în acest scop în afară de produse cosmetice și produse naturale.

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Cosmetic%C4%83